Järbo Ryttarsällskap

bildades 1985 av ett litet gäng privatryttare .

I dag är vi  ca 80 medlemmar i alla åldrar

Vi har en fin ridbana 40 x 60 bakom Yllefabriken i Järbo.

Vi har många olika inriktningar på våra träningar

Hoppning, Dressyr och markarbete för flera tränare.

Löshoppning,  Tömkörning,  Distans och Terräng,

klubbtävlingar, Ponnykul, läger och Föreläsningar mm.

Att hålla på med hästar är inte bara ett intresse, fritidssysselsättning eller motionsalternativ. Det är en livsstil, ett möte med en annan värld, ett möte med en otrolig varelse, nämligen hästen.

Hästen har flera olika sinnen som vi inte tänker på den, den har helt annan uppfattning av världen och den har instinkter som är djupt rotade, så djupt att de finns där nu och för alltid. 

Hästen har levt bland oss i flera hundar år och idag finns det egentligen inga "riktiga" vild hästar, utan bara förvildade tamhästar. Fast människan och hästen är så olika delar de en förunderlig relation till varandra och det är den vi i  Järbo ryttarsällskap vill ta del av . Vi medlemmar är alla olika, har våra hästar av olika anledning. Visa tävlar, andra avlar och en del har häst bara som sin hobby. Oavsett vad vi har våra hästar till har vi en sak gemensamt och det är kärleken till häst. 

Järbo ryttarsällskap vill främja hästintresset i Järbo men även skapa en plats där människor med samma intresse kan träffas och ha roligt.